Category: Nezařazené

S miskou na klíčení vám půjde zahradničení dobře od ruky

Chcete sklízet vlastní bohatou úrodu? Proč ne, stačí mít po ruce to pravé vybavení!
Možná to bude znít divně, ale k tomu, abyste se stali úspěšným zahradníkem, vlastně celkem nic nepotřebujete. Tedy v případě, že se zaměříte tím správným směrem a pustíte se do klíčení semínek. Rázem se bez potíží obejdete bez zahradnického náčiní, bez zkušeností, a dokonce i bez tak zásadní věci jako je půda, do které je potřeba sázet. Takže i kdy nemáte ani metr čtvereční země k dispozici, když nemáte k dispozici dokonce ani balkón, na který byste si postavili truhlíky, tak to vlastně vůbec nevadí. Vaše úroda bude nenáročná – to nejlepší, co vám příroda nabízí, si s minimem námahy vypěstujete třeba na okenním parapetu anebo na jiném místě v bytě, kam dosahují sluneční paprsky a je tam dost teplo. Vlastně to jediné, co budete muset vy sami semínkům poskytnout, je dostatek vláhy.

zelenna

Jednoduše je vložte do dostatečně objemné sklenice anebo misky na klíčení a zalijte je velkým množstvím vody, které je bude přesahovat. Když necháte takto zalitá semena přes noc, nabobtnají, takže výrazně zvětší svou velikost, a co je nejdůležitější – nastartují proces klíčení. Pak už stačí, abyste vodu slili a několikrát denně je propláchli čerstvou vodou tak, aby semena nevyschla a byla neustále vlhká. Brzy začnou klíčit a vy budete již za pár dní sklízet svou křupavou a šťavnatou úrodu nabitou cennými látkami, které člověk potřebuje ke zdraví.
Snazší způsob, jak přijít k veliké úrodě, už snad ani neexistuje. A vy k tomu nepotřebujete nic jiného, než pouze vhodnou nádobu na klíčení, třeba v podobě speciální misky na klíčení, a trochu vody.

miska na klíšení

Záleží jen na vás, v jaké podobě budete klíčky konzumovat, dají se využít na mnoho způsobů jak ve studené, tak i v teplé kuchyni. Různé druhy rostlin vám nabízejí různé barvy a chutě, které si jistě brzy zamilujete.

codalan.cz