Category: Nezařazené

S miskou na klíčení vám to půjde samo

Možná jste právě objevili klíčení semínek, což je možnost, jak doslova za pár korun zásadně obohatit vlastní jídelníček. Nemusíte dělat nic z náročných prací, které se pojí se zahradničením, jako je třeba sázení, pletí a okopávání, a přesto sklidíte bohatou úrodu čerstvé zeleniny. Navíc, celý proces od počátku „setí“ až po sklizeň křupavých klíčků nebude trvat déle, než několik krátkých dnů v závislosti na tom, na jaký druh zeleniny dostanete chuť. A skvělé je jistě i to, že ke klíčení semínek vlastně nepotřebujete žádné velké zázemí ani nákladné pomůcky.

sazenice

Pokud jde o prostor, tak klíčící rostlinky jistě ocení teplo a světlo. Nicméně to jim můžete snadno dopřát na mnoha místech vašeho bytu, kde panuje běžná pokojová teplota, a kam dosáhne slunce. Nemáte-li proto dostatek světla třeba někde na stole u okna, bohatě si vystačíte i s okenním parapetem. A jistě uznáte, že to je ve srovnání s klasickým pěstováním rostlin, kdy k bohaté sklizni potřebujete zahradu anebo alespoň balkón, velký rozdíl.

Jistě vás nyní zajímá, co budete mimo vhodného místa dále potřebovat k tomu, abyste sklidili bohatou úrodu. Není toho mnoho – nezbytná jsou přirozeně semínka ke klíčení, a také vhodná nádoba, ve které budou klíčit.
Jako nádobu na klíčení si můžete zvolit ledasco. Když budete chtít co nejvíce ušetřit, vystačíte si prakticky s libovolnou miskou anebo třeba se starší zavařovací sklenicí, jejíž víčko upravíte do podoby síta. Nicméně jestliže vám záleží na tom, aby vám šlo klíčení jako po másle, a abyste mu nemuseli věnovat více svého úsilí a času, než je nezbytné, tak se vám jednoznačně vyplatí investovat do praktické misky na klíčení semínek.

miska na klíčení

Tato miska je speciálně upravena tak, aby v ní bylo nakličování maximálně snadné, navíc můžete jednotlivé kusy misek stohovat, což vám umožňuje klíčit i několik druhů semen najednou a prolévat je společně vodou. Klíčení tak pro vás bude hračka.

codalan.cz