Category: Elektro

Vaření, smažení či pečení v elektrické pánvi

Pánev náleží mezi základní vybavení kuchyně v rámci nádobí. Však plní hned několik význačných funkcí, jako je především smažení, vaření, pečení, grilování, dušení nebo i zapékání. K dispozici jsou pánve z mnoha různých materiálů.
 smažení na pánvi
Nejen vaření či smažení na pánvi bez potřeby sporáku
 
A proč pánev, kde je reálné smažení či pečení s eliminací trouby nebo sporáku? Elektrická pánev umožní vše a to zcela pohodlně. Je tak ideální volbou i pro studenty či začínající kuchtíky. A samozřejmě neocenitelnou pomocí pro domácí hospodyňky.
 
Díky skleněnému víku, kterým elektrická pánev je vybavena, máte tak pokrm zcela pod kontrolou. Není třeba odkrývání a zbytečného unikání páry do místnosti. Pánev se velmi snadno udržuje, neboť ji můžete dát do myčky. Kromě termostatu, ten tam rozhodně nepatří.
 
Jednoduše a zdravě
 
Veškeré pokrmy připravené prostřednictvím elektrické pánve jsou zdravé a chutné. Zásadní je, že vše je bez použití oleje či tuku. Tím tak máte zaručeno i zdravé stravování. Nehrozí riziko přepáleného a nezdravého pokrmu. Jídlo tak dosahuje stejné kvality jako při pečení v troubě. Díky dvojitému dnu, kdy je teplo převedeno po celé ploše pánve, je tak jídlo zcela dostatečně a rovnoměrně propečené. Světelná kontrolka vždy je signálem upozorňujícím na chod pánve.
 
Prostřednictvím velmi kvalitního termostatu, je tak možnost regulace teploty. A vzhledem k tomu, že je termostat odnímatelný, tudíž po vysunutí není pánev horká a lze ji celou přenést dle potřeby, třeba i k jídelnímu stolu. Pro maximální komfort v rámci přenosu pánve slouží i pogumovaná držadla, která jsou vždy chladná.
skleněná poklice 
Prvořadá kvalita materiálu
 
Od kvality materiálu se odvíjí jak životnost elektrické pánve, ale rovněž údržba, příprava pokrmů i komfort v rámci manipulace. Nerez či speciální keramika zaručí nejvyšší kvalitu. Díky tomu se jídlo nepřipaluje a je tak reálné smažení bez použití ztuženého tuku. Tím tak se stává vaření zdravější formou. Některé elektrické pánve mají antiadhezivní vrstvu, která plní účel, že nezůstávávají připečené zbytky pokrmu. Tím je pak i údržba mnohem snažší.
 
Výhody elektrické pánve
 
Ideální pro přípravu všech tepelných úprav pokrmu. Je vhodná do místnosti bez sporáku, tudíž vhodná i na cesty, na studentské koleje, na chatu apod. Snadná údržba. Lepší než klasická remoska.

Vaření, smažení či pečení v elektrické pánvi
Ohodnoťte příspěvek

codalan.cz